Svijet MISTERIOZNI IZVOR

Posteri Sarkozyja a' la Obama preplavili Pariz

  • Autor: tportal.hr
  • 2.12.2008 17:56:24
  • 2.12.2008 17:55:28

Misteriozni posteri s likom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, gotovo identični posterima koje je tim Baracka Obame koristio tijekom predsjedničke kampanje, pojavili su se ovih dana na ulicama Pariza. Za sada nitko ne zna tko je njihov autor

PARIZ - Slika u plavoj, bijeloj i crvenoj boji 'kopirana' je s postera koji je za demokratskog kandidata u američkoj predsjedničkoj kampanji napravio američki umjetnik Shepard Fairey. Svaka slika francuskog čelnika popraćena je progresivnim porukama: 'Natjerati firme koje zagađuju (okoliš) da plate kaznu?', 'Proizvoditi čistu i trajnu energiju u Europi?' i 'Uštedjeti 1.000 eura godišnje po kućanstvu?', a ispod svake poruke ispisan je Obamin slogan 'Yes we can' (Da, možemo).

Sarkozyjeva stranka Ujedinjeni narodni pokret (UMP) demantirala je da ima bilo kakve veze s ovom akcijom o kojoj se raspravljalo u medijima. Ni podmladak UMP-a ne zna ništa o posterima. 'Voljeli bismo da stojimo iza toga jer nam se poruke sviđaju', kazao je Benjamin Lancar, predsjednik mladih UMP-a. 'S obzirom na broj postera u Parizu, jasno je da je za to trebalo dosta novca', napomenuo je Lancar.

Elizejska palača također je priopćila da ništa ne zna o posterima.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još