Svijet BOGOHULNI MARKETING

Zabranjen plakat s plavušom u Papinom zagrljaju

  • Autor: K. D.
  • 2.4.2009 9:16:33
  • 2.4.2009 8:00:00

Klub u Ipswichu u Velikoj Britaniji htio je privući pozornost na novu večer u programu plakatom koji prikazuje papu Ivana Pavla II kako se, s bocom u rukama, uvaljuje plavuši. Lokalna zajednica Poljaka se digla na noge i poster je otišao u ropotarnicu izlizanih kontroverznih ideja

Čelnici noćnog kluba Fire u britanskom Ipswichu ne sebe su navukli bijes lokalnih Poljaka nakon što su se odlučili reklamirati plakatom koji prikazuje pokojnog papu Ivana Pavla II u opasnom zagrljaju s razdraganom plavušom i bocom u ruci.

Kako Otok sada nastanjuje velik broj novopridošlih Poljaka, njihova lokalna zajednica se žestoko pobunila zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja.

'Nekim ljudima se može činiti da poster ima nevine konotacije, no duboko zabrinjava većinu razumnih ljudi', objasnila je predstavnica lokalne zajednice Poljaka.

Institucija koja nadzire marketinške sadržaje (ASA) uvažila je pritužbu, te je zaključeno da prikaz pokojnog Pape u takvom obliku predstavlja ozbiljnu uvredu. Ipak, ASA ne smatra da je rasistički ili neodgovoran time što povezuje seks s alkoholom.

'Iako držimo da je pokojni Ivan Pavao II vrlo uvaženi Poljak, ne mislimo da je njegova nacionalnost stvar koja se treba prvotno vezati za papinstvo ili da je plakat imao cilj poniziti pripadnike poljske nacionalnosti', odgovorili su iz ASA-e.

Klub nije imao daljnjih komentara.

National Pictures
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još