Svijet NAKON ČETIRI GODINE

BiH ratificirala dvojno državljanstvo s RH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ratificiralo je ugovor o dvojnom državljanstvu između BiH i Hrvatske na što se čekalo dulje od četiri godine, potvrdio je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović. Od danas svi oni koji se osjećaju Hrvatima i legalno imaju dvojno državljanstvo, rekao je novinarima u Sarajevu Radmanović

Podsjetio je kako je još 2007. u bosanskohercegovačkim tijelima vlasti postupak usvajanja ugovora o dvojnom državljanstvu s Hrvatskom bio završen, no stupanje na snagu spriječeno je vetom tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, prenosi HRT.

Silajdžićevo protivljenje prihvaćanju ugovora o dvojnom državljanstvu bilo je obrazloženo tvrdnjom kako se time diskriminiraju oni građani BiH s dvojnim državljanstvom koji žive u državama s kojima BiH nema ugovor o prihvaćanju dvojnog državljanstva.

Prema postojećem zakonu o državljanstvu BiH svi građani te države koji imaju i državljanstvo druge zemlje ostaju bez bosanskohercegovačke putovnice od 1. siječnja 2013. ako to pitanje nije riješeno bilateralnim ugovorima s takvim državama, prenosi Hina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još