ZBOG ŽENINE PENZIJE

Obračun šakama u talijanskom parlamentu

26.10.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Talijanski zastupnici razmijenili su nekoliko udaraca u srijedu uzrokovanih tenzijama zbog restriktivnog plana ekonomskih reformi koje ova zemlja mora usvojiti u parlamentu kako bi izbjegla grčki scenarij

Najmanje dva zastupnika Sjeverne lige, članice vladajuće koalicije desnoga centra, našlo se u klinču s opozicijskim zastupnicima stranke Gianfranca Finija, predsjednika parlamenta i bivšeg koalicijskog kolege. Nakon što su dva zastupnika jedan drugoga uhvatili za grlo, drugi su požurili razdvojiti ih, piše Reuters.


Zasjedanje je prekinuto na nekoliko minuta zbog tučnjave, koja je izbila zbog sarkastične primjedbe koju je Fini dao u izjavi za televiziju gdje je primijetio da se žena vođe Sjeverne lige, Umberta Bossija, umirovila u dobi od 39 godina, pa zato ne želi mijenjati mirovinski sustav.

Bossi čvrsto odbija učiniti daljnje ustupke premijeru Silviju Berlusconiju koji želi mijenjati talijanski mirovinski sustav, što je dio zahtjeva koje europske vođe traže od Italije.

Berlusconi će u srijedi otputovati na samit Europske unije gdje će pokušati uvjeriti partnere da će provesti reforme koje bi trebale potaknuti rast talijanskog gospodarstva i srezati dug.

Ipak kritike ostaju. Među njima su i talijanski bankari koji smatraju da previđene reforme još uvijek nisu dovoljne da se potakne rast gospodarstva.