Svijet NA SJEVERU KOSOVA

Albanac bagerom krenuo na srpsku barikadu

  • Autor: VLM agencija
  • 24.10.2011 21:34:40
  • 24.10.2011 21:11:34

Kosovska policija danas popodne zaustavila je bager koji je krenuo prema sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje žive Srbi, namjeravajući ukloniti barikadu, a počinitelj, Albanac, uhićen je i ubrzo potom pušten, javlja agencija Beta

Regionalni glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je privedeni Albanac vozač tvrtke Kristal iz južnog dijela Mitrovice. Bager narančaste boje krenuo je prema barikadi na mostu koji dijeli srpski i albanski dio grada, dok je oko 30 ljudi u južnom dijelu grada promatralo što se događa.

'U izjavi koju je dao policiji vozač je rekao da je uklanjanje barikade bilo njegov cilj', rekao je Hoti dodajući da je 'bagerist' pušten kući nakon davanja izjave u policiji jer nije počinio nikakvo kazneno ili prekršajno djelo.

Srbi koji u selu Jagnjenici kod Zubina Potoka dežuraju na barikadi oko 17 sati bacili su letke njemačkim vojnicima KFOR-a u kojima ih pozivaju da ostave oružje i idu svojim kućama, javlja Beta.

'Srbi su ovdje na svojoj zemlji, čuvaju svoje obitelji i ne ugrožavaju nikoga. Pokažite da ste pacifisti, a ne fašisti', piše u letku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još