Svijet 'DOZVOLITE NAM DA GA POKOPAMO'

Obitelj traži Gadafijevo tijelo izloženo u klaonici

Dok NATO okončava zračni rat nad Libijom, obitelj ubijenog diktatora Moamera Gadafija traži njegovo tijelo da bi ga pokopala u skladu s islamskom tradicijom. Naime, njegovo tijelo od jučer je izloženo u klaonici trgovačkog centra

U izjavi danoj progadafijevoj televiziji u Siriji, obitelj diktatora koji je vladao 42 godine zatražila je njegovo tijelo, kao i njegovog sina Motasima i ostalih koji su poginuli u četvrtak u Sirti.

'Pozivamo UN, Islamsku konferenciju i Amnesty International da prisile Prijelazno vijeće da predaju tijela mučenika našoj obitelji u Sirti i da nam dozvole da ih pokopamo u skladu s islamskim običajima i pravilima', rečeno je u izjavi.

U petak navečer NATO-ov glavni tajnik Anders Fogh Rasmussen rekao je da je zapadna alijansa odlučila 31. listopada zaustaviti operaciju u Libiji.

Kao i drugi zapadni službenici, ni Rasmussen nije izrazio žaljenje u javnosti zbog smrti libijskog diktatora koji je uhvaćen živ, ali je u bolnicu doveden mrtav.

'Isplanirali smo kompleksnu operaciju uz besprijekornu brzinu i obavili je s najvećom pažnjom', rekao je Rasmussen i dodao: 'Jako sam ponosan na ono što smo postigli.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još