GADAFIJEV SIN

Saif al Islam bježi prema Nigeru

21.10.2011 u 15:56

Bionic
Reading

Sin Moamera Gadafija, Saif al Islam, pokušava pobjeći iz područja južno od Sirta prema granici s Nigerom, izjavio je vojni zapovjednik snaga Nacionalnog prelaznog vijeća

Zapovjednik Abdul Madžid Mlegda rekao je za Reuters da se Saif al Islam, kako se vjeruje, nalazi u koloni od tri oklopna vozila i bježi od snaga novih libijskih vlasti, koje su u četvrtak osvojile Sirt i ubile njegovog oca.  'Tražimo ga. Borci u tom području su u punoj pripravnosti', rekao je Mlegta, prenosi B92.

U Nigeru su utočište našla 32 pripadnika Gadafijevog režima, među kojima su njegov sin Sadi, trojica generala i bivši šef sigurnosnih službi.

Agencija AP je u četvrtak navečer, pod oznakom hitno, javila da je uhvaćen drugi sin bivšeg libijskog vođe, Saif al Islam, koji se smatrao Gadafijevim nasljednikom, a libijski ministar pravde Muhamad al Alagi je rekao da su pobunjenici uhvatili Saifa, koji je ranjen u nogu i nalazi se u bolnici.

Međutim, ti podaci kasnije nisu potvrđeni, kao ni ranije iznijeti izvještaji o tome da je Saif u konvoju koji bježi iz Sirta i da je taj konvoj napadnut.

Gadafi ima sedam sinova i jednu kćer, a prema dosadašnjim izvještajima, poginuli su njegov najmlađi sin Saif al Arab, u zračnom napadu 1. svibnja, i peti sin Mutasim, koji je, prema riječima novih libijskih vlasti, ubijen u četvrtak, kad i sam Gadafi.