Svijet PALESTINKA PORUČILA DJECI

'Budite kao ja - bombaš samoubojica'

Palestinka Vafa al-Bis, koja je u utorak oslobođena zajedno s 500 palestinskih zatvorenika u zamjenu za izraelskog vojnika Gilada Shalita a bila je uvježbana za samoubilački napad, u srijedu je učenicima jedne škole rekla kako se nada da će i oni slijediti njezin put, prenose agencije

Vafa al-Bis je učenicima jedne škole, koji su došli u posjet u njezin dom u Pojasu Gaze rekla kako se nada da će i oni "krenuti istim putem poput nje, u skladu s Božjom voljom" te da se također nada kako će i "neki od njih postati mučenici".

Al-Bis je 2005. je navodno putovala na liječenje u jednu bolnicu, no na kontrolnoj točki Erez zaustavio ju je izraelski vojnik primijetivši da neobično hoda. Ustanovljeno je da pod haljinama skriva 10 kg eksploziva.

Nakon privođenja i uhićenja ustanovljeno je da je pripadnica Brigade mučenika Al-Akse. Osuđena je na 12 godina zatvora, jer se planirala raznijeti na graničnom prijelazu. Al-Bis međutim nije uspjela u svojoj nakani, jer je detonator zakazao.

Nakon Bisina govora djeca su mahala palestinskim zastavama te obećala kako će "dati dušu i krv da bi osvetili palestinske zatvorenike".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još