TRAŽI UGLEDNOG IZDAVAČA

Sadamova kći objavljuje očeve memoare

16.10.2011 u 18:50

Bionic
Reading

Raghad, kći bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina pogubljenog 2006. godine, planira objaviti memoare svoga oca, rekao je njezin odvjetnik u nedjelju u Ammanu.

"Raghad traži izdavača svjetskog ugleda za objavu Sadamovih memoara koje je sam pisao", rekao je jordanskom listu Al-Ghadu Hajtam al-Hirš. "Ti su memoari stvarni i izvorni, a Raghad je otvorena za svaku ponudu kojom bi se zaštitila prava njezine obitelji", dodao je.

Raghad, najstarija od tri Sadamove kćeri, pobjegla je u Jordan 2003. godine, zajedno sa sestrom Ranom. Treća sestra Hala i njihova majka Sadžida su izbjegle u Katar.

Odvjetnik Sadama Huseina Halil al-Dulaimi objavio je prije dvije godine knjigu pod naslovom "Sadam Husein u američkom zatvoru...što se stvarno dogodilo" koju je predstavio kao memoare iračkog čelnika, svrgnutog 2003. tijekom savezničke invazije na Irak.

Dulaim je rekao da je knjiga temeljena na njegovim razgovorima sa Sadamom Huseinom u zatvoru, ali Raghad je izrazila sumnju u njihovu autentičnost.

Sadama Huesina su američke snage zarobile u prosincu 2003. u Tikritu, osam mjeseci nakon pada Bagdada. On je bio u zatvoru do pogubljenja u Bagdadu 30. prosinca 2006. zbog zločina protiv čovječnosti.