Svijet GUSARI S DUNAVA

Srbija uhitila pet osoba zbog pljačke hrvatskog broda

Pripadnici policije srbijanskog grada Smedereva uhitili su pet osoba osumnjičenih za krađu i prikrivanje krađe s hrvatskog broda Sloge koja se dogodila prije dva dana, objavila je u četvrtak smederevska policija

Policija je, kako izvještava srbijanska agencija Tanjug, pronašla većinu predmeta nestalih prilikom pljačke hrvatskog broda i pet pratećih teglenica, pri čemu su uhićene četiri osobe osumnjičene za krađu, a jedna je uhićena zbog prikrivanja kaznenog djela.

Riječ je o kriminalnoj skupini koja se krađama na Dunavu bavila u dužem razdoblju i čije su aktivnosti bile poznate policiji.

Sa usidrenih teglenica je, kako se navodi, ukradeno više od 50 metalnih poklopaca te strujni kablovi. Ukradeni predmeti pronađeni su zakopani na lokaciji jedne tvrtke na obali nizvodno od Smedereva, dok su strujni kablovi pronađeni kod jednog privatnog poduzetnika, vlasnika tvrtke za otkup sirovina nadomak Smedereva, uhićenog pod sumnjom da je prikrio kazneno djelo.

Visina štete je, kako se ističe, procijenjena na oko 55 tisuća eura, a policija u Smederevu nastavlja rad na identifikaciji svih članova skupine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još