NIJE VIŠE NA REPERTOARU

Vozači buseva u Skoplju ne smiju više puštati turbo-folk

08.10.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Suočeni s brojnim pritužbama, gradske vlasti u glavnom gradu Makedonije Skoplju naredile su vozačima gradskih autobusa da isključe snažan ritam i folk melodije balkanskog turbofolka i pronađu neku glazbenu alternativu, javlja Reuters

Agencija Reuters izvještava da je očaravajuća turbofolk glazba omiljena među vozačima autobusa na Balkanu, no vlasti u Skoplju kažu da je počela iritirati putnike.

U gradskom prijevozniku, tvrtki JSP, dali su upute vozačima 67 novih autobusa da izbace turbofolk s repertoara, kao eksperiment u kojem bi se vidjelo može li se 'kič-glazba' zabraniti u javnom prijevozu.

'Nismo zabranili turbo-folk, kao što ne možemo zabraniti bilo kakvu vrstu glazbe, ali mi smo ga jednostavno skinuli s repertoara', rekao je Mišo Nikolov, generalni direktor JSP-a za Reuters. 'Primali smo puno pritužbi građana na glazbu u autobusima.'

Umjesto toga, putnicima će puštati klasičnu glazbu u jutarnjim satima, inozemni i domaći pop tijekom dana, 'laganice' u ranim večernjim satima i techno u noći za mlađu publiku.