Svijet ZBOG UBOJSTVA CIMERICE

Amanda Knox čeka odluku o žalbi na osudu od 26 godina zatvora

'Nisam ubila, nisam silovala, nisam ukrala, nisam bila ondje', kazala je Knox pred sucem u Perugi

Amanda Knox (24) žalila se na presudu za ubojstvo britanske studentice i svoje cimerice Meredith Kercher tvrdeći da 'svojim životom plaća nešto što nije učinila'.

'Nisam ubila, nisam silovala, nisam ukrala, nisam bila ondje', kazala je Knox pred sucem u Perugi.

Njezin bivši dečko Raffaele Sollecito (27), prenosi BBC, zanijekao je optužbe koje je iznio protiv Amande Knox tvrdeći da proživljava 'noćnu moru' iz koje se ne uspijeva probuditi.

Što će odlučiti talijanski prizivni sud, znat će se večeras.

Podsjetimo, Amanda Knox, koja je prije dvije godine osuđena na 26 godina zatvora, tvrdi da je izdana i izmanipulirana. 'Ja nisam ona za koju me prikazuju. Perverzije, nasilje i manjak poštovanja prema ljudskom životu – to nisam ja i nisam činila stvari koje oni tvrde da jesam', pravda se Knox.

Sollecito, koji je osuđen na 25 godina zatvora, kazao je poroti da nikad u svom životu nije naudio nikome te kako su optužbe protiv njega 'potpuno netočne'.

Oboje su vraćeni u svoje zatvorske ćelije dok porota odluči o njihovim žalbama, a tužitelji su već najavili da će se žaliti u slučaju 'rušenja' presude.

Naime, optužnica se uglavnom oslanja na analizu DNK pronađenog na nožu koji se smatra oružjem kojim je počinjeno ubojstvo, ali nova analiza mogla bi pobiti te dokaze. Obrana je također dovela u pitanje svjedočanstva koja smještaju Knox i Sollecita u blizinu mjesta ubojstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još