Svijet RODITELJI NEGODUJU

Srpski srednjoškolci uče logiku iz hrvatskog udžbenika

Udžbenik obiluje izrazima 'povijest, kritizirali, općenito, znanstveno, uvjetno, razina...', a to je djeci jako komplicirano, smatraju roditelji

Roditelji učenika trećih razreda gimnazije negoduju zbog toga što njihova djeca uče logiku iz knjige Gaje Petrovića, koja je napisana na njima nerazumljivom hrvatskom jeziku, piše beogradski tabloid Kurir.

'Moj sin nije imao priliku boraviti u Hrvatskoj pa samim tim ne razumije ni njihov jezik. Zbog čega sada mora učiti iz takve knjige, trošiti moje i svoje vrijeme na razumijevanje pojedinih pojmova, umjesto da se koncentrira na samu lekciju', pita se roditelj dječaka koji pohađa treći razred jedne beogradske gimnazije.

Prema riječima tog roditelja, udžbenik obiluje riječima kao što su povijest, kritizirali, općenito, znanstveno, uvjetno, razina i mnogim drugim nerazumljivim pojmovima, a to je 'djeci jako komplicirano jer ona nisu ni rođena u vrijeme postojanja Jugoslavije'.

U srbijanskom ministarstvu prosvjete kažu da je za logiku odobrena knjiga autora Mihaila Markovića, a udžbenik Gaje Petrovića koristi se kao priručnik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još