Svijet UBILA 130 VOJNIKA

Al Kaida preuzela odgovornost za napade u Jemenu

Jemenski ogranak Al Kaide preuzeo je u subotu odgovornost za smrtonosne napade izvršene na dan kada je jedan od njenih zapovjednika, Anvar al Avlaki, ubijen u napadu američke bespilotne letjelice

U priopćenju koje prenosi francuska agencija AFP, Al Kaida preuzima odgovornost za niz napada izvršenih na jugu ove zemlje, ali ne spominje Al Avlakija koji je poginuo u petak u zračnom napadu istočno od Sane.

Al Kaida u Jemenu tvrdi da je ubila 130 jemenskih vojnika 14. rujna u napadu na garnizon u Zindžibaru, dva jemenska vojnika 11. rujna i deset vojnika 12. rujna, prenosi AFP.

UN: Vrijeme je za rješenje u Jemenu


Izaslanik UN-a u Jemenu ocijenio je da je 'vrijeme za jemenske čelnike da postignu brzo rješenje' oko političke tranzicije na čelu države.

U protivnom, ti će čelnici morati snositi posljedice sukoba u zemlji, upozorio je Džamal Omar na konferenciji za tisak održanoj u petak u Sani. 'Rješenje može biti samo jemensko a uloga UN-a sastojat će se u olakšavanju tog rješenja i njegovom praćenju', naglasio je on.

Omar je kazao da se 'Jemen trenutno nalazi na velikoj prekretnici jer je nasilje u zemlji produbilo krizu povjerenja između sukobljenih strana'. Pozvao je jemenske čelnike na izravan dijalog kako bi se započelo razdoblje demokratizacije i postigao sporazum o političkoj tranziciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još