KOMPANIJA S CRNE LISTE

U zrakoplovnoj nesreći u Indoneziji 18 mrtvih

01.10.2011 u 10:13

Bionic
Reading

Osamnaest putnika i članova posade zrakoplova koji se srušio u četvrtak u džungli na otoku Sumatra pronađeno je mrtvo u subotu, objavile su u indonezijske spasilačke službe

'Dvije ekipe sišle su helikopterima na mjesto nesreće i potvrdile da je 18 osoba iz zrakoplova mrtvo', izjavio je na televiziji Sunarbowo Sandi, direktor operacija pri indonezijskoj agenciji za potragu i spašavanje.

Spasioci su u subotu stigli na otok Sumatru gdje se pao avion. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja zbog lošeg vremena, ekipa sastavljena od osam osoba uspjela je nadletjeti mjesto nesreće helikopterom.

U stradalom avionu kompanije Nusantara Buana Air nalazilo se četiri člana posade i 14 putnika, među kojima četvero djece.

Letjelica Casa C-212 koju je proizveo Airbus military, podružnica EADS, poletjela je u četvrtak ujutro iz Medana, na sjeveru Sumatre. Srušila se nekoliko minuta kasnije nakon što je poslala poziv u pomoć, na brzo udaljeno 70 km od Medana visine 1.100 metara.

Nusantara Buana Air nalazi se na crnoj listi zrakoplovnih kompanija kojima je zabranjen let u EU zbog nedostatnih sigurnosnih mjera.