Svijet RODITELJSKI NADZOR

U talijanskom vrtiću kamere prate svaki korak

  • Autor: P.S.
  • 2.10.2011 11:24:30
  • 2.10.2011 6:42:30

Nakon nekoliko zloglasnih slučajeva zlostavljanja najmlađih učenika po talijanskim školama i dječjim vrtićima, privatni vrtić u Ravenni odlučio je omogućiti roditeljima da putem kamera provjeravaju svoju djecu, ali i odgajatelje, u bilo koje doba dana, piše La Stampa

Iz sigurnosnih razloga, ali i roditeljske brige, vrtić u istočnom dijelu Ravenne instalirat će web sustav koji omogućuje majkama i očevima da prate svaki potez svoga djeteta.

Roditeljima u dječjem vrtiću Pargoli bit će dana lozinka putem koje će moći u bilo koje doba dana online pogledati što rade njihova djeca, ali i njihovi odgajatelji. U svakoj će prostoriji biti postavljene po dvije kamere.

Inicijativa je krenula od samih roditelja nakon što je u medije dospio slučaj gdje su učenike jedne škole u Pistoi, toskanskom gradu, učitelji i po nekoliko sati zatvarali u kupaonicu, piše La Stampa.

Giuseppe Greco, djelatnik u vrtiću Pargoli, rekao je da kamere 'nude sigurnost i transparentnost' kako za roditelje, tako i za zaposlenike vrtića. No on je naglasio da to nije samo sigurnosni sustav.

'Budući da roditelji svoje dijete prepuste nama 10 sati na dan, lijepo je da mogu za vrijeme ručka pogledati što njihovo dijete radi', rekao je Greco.

Još se čeka odobrenje od lokalnih vlasti prije nego se ideja provede u djelo. Greco je rekao da neće biti nikakvih kamera u kupaonicama zbog privatnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još