Svijet TRGOVINA LJUDSKIM ORGANIMA

Tužitelj traži 171 godina zatvora za turskog 'Frankensteina'

Turski državni tužitelj Resat Uygur Soysal zatražio je do 171 godinu zatvora za liječnika Yusufa Ercina Soenmeza, optuženog za sudjelovanje u ilegalnoj trgovini organima na Kosovu, čiji ga je tisak nazvao turski 'Dr. Frankenstein', izvijestila je u srijedu novinska agencija Anadolija

U optužnici objavljenoj u srijedu, tužitelj Soysal tereti Soenmeza za 'protuzakonitu trgovinu organima i staničnim tkivom' i za 'uspostavu zločinačke organizacije', navodi agencija.

Liječnika se tereti za najmanje 11 operacija odstranjenja bubrega nad pacijentima u prištinskoj bolnici Medicus, a ti su organi većinom bili namijenjeni bolesnicima koji pate od bubrežne insuficijencije u Izraelu.

Tužiteljstvo zahtijeva zatvorske kazne za još tri osumnjičenika - 171 godinu za izraelskog državljanina Moshea Harela, optuženog za posredovanje organa izraelskim pacijentima, 78 godina zatvora za još jednog turskog liječnika Kenana Demirkola, optuženog za pet operacija odstranjenja bubrega i 18 godina za još jednog turskog pomagača. Eulex je u lipnju već optužio Soenmeza i Harela za trgovinu ljudskim organima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još