Svijet IZBEZUMLJENI RODITELJI

Mladi Srbi i Mađari ratuju u Vojvodini

Poslije serije fizičkih obračuna između mladića mađarske i srpske nacionalnosti u mjestu Temerin, pokraj Novoga Sada, policija je pojačala nadzor i uhitila dvojicu maloljetnika u namjeri da smiri međunacionalne napetosti, prenose u srijedu vojvođanski mediji

Poslije posljednjega napada na maloljetnika srpske nacionalnosti u blizini škole u ovom mjestu vlada pravo izvanredno stanje jer je u pitanju treći ovakav incident u roku od 16 dana, prenosi novosadski Dnevnik.

U prvom incidentu četvorica mladića pretukla su jednog srednjoškolca, da bi nekoliko dana kasnije petnaestak mladića mađarske nacionalnosti, kako prenose mediji, pretukla petoricu srpskih mladića.

'Skoro na svakom uglu stoje po dvojica policajaca, kojih ima i u središtu grada, pored svake škole i praktički na svakom mjestu gdje se okupljaju ili prolaze mladi', navodi se u izvješću i dodaje kako i roditelji ne puštaju djecu samu na ulicu.

Tim povodom Temerin je posjetio predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić koji je istaknuo kako je svaka vrsta nasilja potpuno neprihvatljiva, ali da su ovi incidenti izuzetak, a ne pravilo.

'Ne smijemo izjednačavati pojedinačne izgrednike i nasilnike s cjelokupnom nacionalnom zajednicom jer i Srbi i Mađari u ogromnoj većini žele miran i kvalitetan suživot sa svojim susjedima, prijateljima i rođacima jer je to tako već desetljećima na ovim prostorima', izjavio je Pajtić.

Predsjednik Skupštine Vojvodine Sandor Egeresi najavio je da će zbog događaja u Temerinu, koji su u središtu pozornosti vojvođanske javnosti, sazvati zajedničku sjednicu Odbora za sigurnost i međunacionalne odnose.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još