Svijet KIM HAN-SOL

Unuk sjevernokorejskog diktatora u školi u Mostaru

Unuk sjevernokorejskoga diktatora Kim Jong-ila, Kim Han-sol, upisao se u gimnaziju u Mostaru, tvrde bosanskohercegovački mediji, ali školska ustanova koju bi navodno trebao pohađati odbila je komentirati te navode

Medijske tvrdnje da će Kim Han-sol od ove godine započeti školovanje u Ujedinjenom svjetskom koledžu (UWC) u Mostaru ta institucija u utorak nije željela komentirati.

'Bez komentara', rekla je glasnogovornica UWC-a Meri Musa na upit Hine.

Sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio je da će navodni šesnaestogodišnji nasljednik sjevernokorejskog diktatora pohađati nastavu u UWC-u u Mostaru te da se njegov dolazak tek očekuje.

U ovoj međunarodnoj gimnaziji u kojoj se nastava odvija na engleskom jeziku, a pohađaju je učenici iz cijeloga svijeta, školska je godina već počela.

Na službenim internetskim stranicama škole, među 74 upisanih učenika u šestom naraštaju, pod rednim brojem 33. nalazi se ime Kim Han-sol, s napomenom da je riječ o sjevernokorejskom državljaninu.

Avaz navodi i da Ujedinjeni svjetski koledž u Mostaru trenutačno drži u tajnosti informaciju o poznatom učeniku, 's obzirom na činjenicu da je riječ o potomku zloglasnog sjevernokorejskog diktatora'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još