NA ZAHTJEV MEDVEDEVA

Ostavka ruskog ministra financija Kudrina

26.09.2011 u 20:05

Bionic
Reading

Ruski ministar financija Aleksej Kudrin je u ponedjeljak dao ostavku koju je Kremlj odmah prihvatio, rekla je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova

'Predsjednik republike je potpisao dekret o ostavci zamjenika premijera i ministra financija Alekseja Kudrina', rekla je Timakova, prenose ruske agencije.

Nekoliko sati ranije je predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao ministra Kudrina da podnese ostavku ili da tijekom dana potvrdi svoju lojalnost, u ljutitoj reakciji na Kudrinovu izjavu da ne namjerava sudjelovati u vladi koju će predvoditi budući premijer Medvedev s kojim se ne slaže u pogledu gospodarske politike.

'Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom za čiju je provedbu zadužena vlada, ima samo jedna stvar koju možete napraviti - podnijeti ostavku. Ocijenite li da postoje nesuglasice, možete ostavku potpisati sada i ovdje', rekao je Medvedev, a prenijela je agencija Itar-Tass.

Ruski predsjednik izjavio je to na susretu u Dmitrovgradu, u Kudrinovoj nazočnosti, dva dana nakon što je postalo jasno da predsjednik Medvedev i premijer Vladimir Putin sljedeće godine namjeravaju zamijeniti funkcije.