Svijet PROZIVALA KRIMINALCE

Odrubljena glava hrabroj meksičkoj urednici

  • Autor: D. Pilsel
  • 26.9.2011 13:33:22
  • 26.9.2011 12:42:20

Meksička policija pronašla je tijelo i odrubljenu glavu glavne urednice dnevnog lista Primera Hora iz Novog Lareda, Maríje Elizabeth Macías, koja je ubijena jer je prozivala kriminalce preko društvenih mreža, kako stoji u poruci koju su ostavili njeni ubojice

Državno tužiteljstvo u Tamaulipasu, na granici sa SAD-om, kratko je priopćilo u nedjelju popodne da je policija našla tijelo novinarke u subotu navečer u podnožju spomenika Kristofora Kolumba u samom središtu Novog Lareda. Truplo i noge su bili bačeni na travu, dok je glava na sebi imala slušalice, bila je u vazi za cvijeće pored koje su zločinci ostavili tastaturu, miša i razglase koji idu uz osobno računalo.

U poruci ubojica, kako je izvijestila policija, pisalo je da je Macías, koja je svoje kolumne i članke potpisivala kao ‘mala iz Lareda’, 'prešla granicu' i 'zloupotrijebila društvene mreže'.

Policija smatra da je novinarku ubila ista grupa koja je 13. rujna na pješačkom mostu u centru grada objesila dva mlada internetska aktivista koji su na webu komentirali rat policije i organiziranog zločina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još