JOSIPOVIĆ I BANDIĆ U VARŠAVI

Poljak se zapalio pred uredom Donalda Tuska!

23.09.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Muškarac se u petak zapalio pred uredom poljskog premijera u Varšavi, dva tjedna uoči parlamentarnih izbora, te je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu

Prema informacijama AFP-a i gazete.pl čovjek koji se zapalio pred Tuskovim uredom je u kritičnom stanju i opečeno mu je 50 posto tijela. Njegovi motivi zasad nisu poznati, ali bi mogli biti poznait nakon što se pročita pismo koje je ostavio za poljskog premijera Donalda Tuska.

'Opečeno mu je 40 posto tijela i sumnjamo da mu je oštećen dišni sustav. U dobi je između 40 i 50 godina', rekao je glasnogovornik hitne službe Marek Niemirski, prenosi Hina.

Prema pisanju poljskih medija, wyborcza.pl i gazeta.pl, čovjek koji se pokušao ubiti pred Tuskovim uredom ostavio je i pismo za premijera. Zbog nemilog događaja predsjednik Poljske vlade odlučio se vratiti u Varšavu. Zbog predstojećih izbora Tusk putuje Poljskom u tzv. 'Tusk busu' kako bi građane upoznao sa svojom izbornom platformom.

Vladajuća stranka desnog centra Građanska platforma premijera Donalda Tuska trebala bi osvojiti izbore 9. listopada.

Podsjetimo, predsjednik Ivo Josipović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nalaze se u Varšavi, gdje će danas sudjelovati u svečanosti otvorenja Hrvatskog trga.

Josipović je u trodnevnom posjetu Poljskoj.