Svijet ILEGALNI ULAZAK

Kosovska policija uhitila skupinu Srba u Mitrovici

Najmanje 13 Srba lišeno je slobode na carinskom terminalu u južnome djelu Mitrovice zbog ilegalnog ulaska na Kosovo, izjavio je u četvrtak kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi

Rexhepi je rekao da je uhićenima zbog ilegalnog ulaska na Kosovo određena mjera zadržavanja od 48 sati na temelju odluke državnog odvjetnika.

Glasnogovornik kosovske policije u Mitrovici Besim Hoti izjavio je kako postoji sumnja da je 20 kamiona iskorišteno za postavljanje barikada na glavnim cestama u sjevernome dijelu Mitrovice te da su uhićeni vozači tih kamiona.

Istodobno, direktor rudarsko-kemijskog kombinata Trepča Jovan Dimkić izjavio je da je lišeno slobode 13 vozača poduzeća koja za potrebe kombinata voze robu u Švicarsku.

Vozače je privela kosovska policija dok su bili na carinskom terminalu koji se nalazi u južnom dijelu Mitrovice, rekao je Dimkić.

Srbijansko ministarstvo za Kosovo zatražilo je u međuvremenu od predstavnika europske pravosudne misije na Kosovu (EULEX) precizne informacije o razlozima uhićenja i oslobađanje uhićenih. Ministarstvo je zatražilo da EULEX preuzme slučaj uhićenih vozača zbog, kako je navelo, 'sumnje u pristranost kosovskih vlasti'.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi u četvrtak je izjavio da iza događaja na sjeveru Kosova i barikada koje su postavili lokalni Srbi stoji službeni Beograd.

Govoreći pred zastupnicima kosovskog parlamenta, Rexhepi je ocijenio da je stanje pod kontrolom KFOR-a, EULEX-a i kosovske policije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još