STRAH U BEČU

Nepoznati napadač zračnom puškom gađa građane

22.09.2011 u 17:11

Bionic
Reading

Policija polazi od toga da je riječ o mlađoj, poremećenoj osobi koja se, s obzirom na brzinu mijenjanja lokacije, kreće Bečom automobilom ili motociklom, a mogla bi imati i pomagača

Bečom je zavladao strah. Nepoznata osoba zračnom puškom gađa Bečane na ulicama, ne samo noću nego i usred bijelog dana.

Austrijski mediji izvještavaju u četvrtak o 17 žrtava pobješnjelog strijelca koje su ranjene od 25. kolovoza do 16. rujna ove godine. Njih 15 prošlo je s lakšim tjelesnim ozljedama (rane i hematomi), a dvije su žrtve teško ozlijeđene i hitno operirane. Riječ je o 36-godišnjem policajcu u civilu koji je pogođen u vrat 4,5-milimetarskim metkom Diabolo i 25-godišnjem oženjenom muškarcu pogođenom u sljepoočnicu.

Svim žrtvama zajedničko je to da su bile mete dok su hodale ili se vozile automobilom bečkim ulicama.

Policija polazi od toga da je riječ o mlađoj, poremećenoj osobi koja se, s obzirom na brzinu mijenjanja lokacije, kreće Bečom automobilom ili motociklom, a mogla bi imati i pomagača. Bečka je policija pozvala u pomoć i Bečane.

Svjedoci dosadašnjeg uličnog nasilja u Beču rekli su policiji da su u blizini mjesta gdje su pogođene pojedine žrtve vidjeli 'mali osobni automobil svijetle boje'.

Udruga Prijatelji bečke policije raspisala je nagradu od 2000 eura za informaciju koja bi pomogla u hvatanju napadača koji je posijao strah među stanovništvom austrijskog glavnog grada.