Svijet 'OPORTUNISTIČKI ČIN'

Assange osudio izdavanje neautorizirane autobiografije

Utemeljitelj internetske stranice WikiLeaks Julian Assange oštro je u četvrtak osudio oportunističko izdavanje njegove autobiografije u izdavačkoj kući Canongate, unatoč njegovim nastojanjima da spriječi pojavu knjige u prodaji

'Objavljivanjem ovih informacija protiv moje volje, Canongate nije poštovao naš ugovor, izdao je moje povjerenje, moja prava i jamstva koja su mi dali. Knjiga je trebala govoriti o borbi mojeg života, o borbi za pravdu, no na kraju je sve ispalo drukčije. Događaji koji su pratili neautorizirano objavljivanje moje autobiografije nemaju nikakve veze sa slobodom informiranja. Riječ je o čistom oportunizmu i o dvoličnosti: nasamariti ljude i dignuti dobru lovu', stoji u Assangeovu priopćenju.

Kako su kazali predstavnici izdavačke kuće Canongate, knjiga pod nazivom 'Julian Assange: Neautorizirana autobiografija' plod je 50 sati razgovora s Assangeom, realiziranih u njegovu domu u Britaniji gdje očekuje odluku o švedskom zahtjevu za izručenjem. 40-godišnji Assange optužen je zbog navodnih seksualnih prijestupa.

Iz Canongatea su objavili kako je Assange u lipnju pokušao poništiti ugovor s njima, no već je potrošio predujam koji je od njih dobio za podmirenje sudskih troškova. 'Potom smo odlučili da ćemo poštovati ugovor i objaviti knjigu', stoji u priopćenju Canongatea te se dodaje da izdavačka kuća radi na rješavanju autorskih prava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još