TKO SU PRAVI LJUDI?

Kosor: Ne mogu iščitati jasnu Josipovićevu poruku u izjavi o Haagu

21.09.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako ne može iščitati jasnu poruku iz izjave predsjednika Republike Ive Josipovića da nije siguran da su se u Haagu s hrvatske strane našli pravi ljudi

'Teško mi je to komentirati jer predsjednik Josipović nije rekao što misli i za koje osobe misli da ne bi trebale biti u Haagu, a za koje misli da bi trebale', rekla je premijerka novinarima za posjeta KB Merkur.

'Kad predsjednik države daje takve izjave onda bi morao biti potpun, kristalno i do kraja jasan. Međutim, čini mi se da je predsjednik Jospović imao i do sada priliku o tome na ovaj način govoriti i nekih prijašnjih godina', ustvrdila je Kosor koja smatra da je Josipović imao priliku to kazati i u tom smislu pouzeti korake i kao član savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu do 1999. godine.

'Ovo je vrlo, vrlo osjetljiva izjava. Ako predsjednik smatra da bi trebalo poduzimati neke pravne korake onda bi o tome morao vrlo jasno u javnosti i svakodnevnom poslu reći što zaista misli', zaključila je Kosor.

Predsjednik Josipović boravi u New Yorku gdje sudjeluje na 66. Općoj skupštini UN-a, a hrvatske iseljenike s kojima je razgovarao zanimalo je njegovo mišljenje o radu međunarodnog suda u Haagu i presudama generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču

'To je osjetljivo pitanje. U Domovinskom ratu nažalost bilo je zločina, ali je Hrvatska vodila pravedni, obrambeni rat. Osobno, kao pravnik, nisam zadovoljan rezultatima suđenja u Haagu i ne samo kada je riječ o hrvatskoj strani. Nisam siguran ni da su se s hrvatske strane tamo našli pravi ljudi', kazao je predsjednik Josipović u ponedjeljak.