KRVAVI NAPAD U BURUNDIJU

Upali u kafić i ubili 21 osobu

19.09.2011 u 12:44

Bionic
Reading

Skupina naoružanih muškaraca ubila je u nedjelju kasno navečer najmanje 21 osobu u jednom kafiću u gradiću Gatumbi, 16 km zapadno od glavnoga burundijskog grada Bujumbure, objavili su službeni izvori, dodajući da je riječ o najkrvavijem napadu u Burundiju posljednjih godina

U Burundiju vlada relativan mir otkad su bivši pripadnici pobunjeničke skupine Hutua položili oružje i pridružili se vladi 2009., nakon dvadeset godina pobune.

No napadi na civile i vojnike eskalirali su posljednjih nekoliko mjeseci, zbog čega među stanovništvom vlada strah od potencijalnih novih pobuna u zemlji s osam milijuna stanovnika. Vlasti za napade okrivljuju kriminalne bande.

Stanovnik gradića u kojemu se dogodio napad Sake Matthieu za Reuters je kazao kako je u kafić upala skupina naoružanih muškaraca i počela pucati na posjetitelje koji su plesali ili sjedili uz piće.

Matthieu, ujedno i voditelj lokalnog ureda za ljudska prava, kazao je kako je sam prebrojio 21 mrtvo tijelo te da je kasnije čuo kako je u bolnici ozljedama podleglo još devet osoba.