PUT U NEW YORK

Josipović sljedećeg tjedna na Općoj skupštini UN-a

16.09.2011 u 15:14

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u New Yorku od 19. do 22. rujna ove godine te će sudjelovati u radu 66. Opće skupštine Ujedinjenih naroda, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika

Uoči otvaranja Opće skupštine predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će na predstavljanju projekta Partnerstvo za otvorenu vlast, koji su pokrenuli SAD i Brazil. Tom projektu službeno se pridružila i Republika Hrvatska, a u Zagrebu je ta inicijativa već predstavljena prije dva dana na okruglom stolu u Novinarskom domu.

Predsjednik Josipović prisustvovat će prijemu i druženju koje tradicionalno priređuje američki predsjednik prigodom otvaranja redovitog godišnjeg zasjedanja Opće skupštine, a govor predsjednika Josipovića na Općoj skupštini predviđen je u četvrtak 22. rujna.

Očekuje se da će na marginama Opće skupštine hrvatski predsjednik održati bilateralne susrete, među ostalim s glavnim tajnikom UN-a Ban ki-Moonom i predsjednicima Poljske, Latvije, Turske i Finske, kao i niz neformalnih susreta s velikom brojem svjetskih državnika.

Predsjednik Josipović iskoristit će posjet New Yorku i za susret s iseljenim Hrvatima.