ZAPALIO SE MOTOR

Dva člana posade mrtva u požaru norveškog kruzera

Bionic
Reading

U požaru koji je izbio u strojarnici norveškog kruzera poginula su dva člana posade, a još je najmanje 12 ljudi ozlijeđeno, od čega dvoje teško, vatrena stihija primorala je spasilačku ekipu na spašavanje više od 200 putnika, a brod je vraćen u luku, javljaju AFP i Huffington Post

Norveški brod krenuo je na svoju uobičajenu rutu po norveškim fjordovima u blizini grada Aalesunda kada je u potpalublju izbio snažan požar.

Policija smatra da je do eksplozije došlo u strojarnici, ali uzrok još nisu otkrili. Nakon što je gusti dim počeo kuljati iz potpalublja prije uplovljavanja u luku Aalesund, policija je bila zatvorila neke dijelove grada, jer je dim potpuno obavio zgrade u okolici.

Hitna evakuacija broda započela je ujutro, a 106 putnika ukrcalo se na čamce za spašavanje dok je brod još bio na pučini. Preostalih 207 putnika i 55 članova posade spašeno je nakon pristanka na dokove, a dio posade ostao je na brodu boriti se požarom.

Gašenje je trajalo oko šest sati, a brod se u međuvremenu nagnuo nekih 10 stupnjeva i utonuo nešto dublje od normalnog gaza pa je policija usmjerila sve snage na stabilizaciju broda.