ZAKON PROTIV DISKRIMINACIJE

Roza hulahopke za srbijanskog ministra

26.03.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Tek što se učinilo da su zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS) odustali od skandala za skupštinskom govornicom, potpredsjednik te stranke Dragan Todorović pokazao je da tomu ipak nije tako. Tijekom rasprave o Zakonu o zabrani diskriminacije, Todorović je razvio ružičaste ženske hulahopke i poklonio ih ministru za ljudska i prava manjina Svetozaru Čipliću

Uz opasku 'da će mu upravo taj dio odjeće biti potreban za Europu', Todorović je sišao sa skupštinske govornice i čarape stavio na klupu ispred ministra.

'Spremao sam se dati skroman doprinos tom putu u Europu jer znam što vas tamo čeka, gospodine ministre, pa ću vam pokloniti jedan dio odjeće koji će vam biti potreban za Europu', rekao je Todorović za govornicom.

Na pitanje što znači taj poklon, Todorović je odgovorio da je čarape poklonio Čipliću zato što je on predlagač zakona o zabrani diskriminacije koji protežira prava homoseksualaca i dodao kako je pritom 'zaboravio izrezati zadnji dio na njima jer to oni u Europi tako nose'.

'To je stvar kućnog odgoja', rekao je kratko Čiplić, ne želeći komentirati Todorovićev 'poklon'.

Ni 'naprednjaci' Tome Nikolića nisu bili bez ideja. Oni su novinarima u hodnicima Skupštine dijelili letke sa slikom tajnice SRS-a Elene Božić-Talijan, pod kojom je tekst objavljen u jednim dnevnim novinama koje navode 'ona nema ništa protiv oralnog seksa i lezbo i gay varijanti'. Elena Božić-Talijan nije ostala dužna, pa je javno optužila Nikolića da je navedeni tekst napisala njegova ljubavnica.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o zabrani diskriminacije sa 127 glasova 'za' i 59 glasova 'protiv'.