Svijet BIJEG OD ODGOVORNOSTI

Pakistan bjesni na Ameriku zbog talibana

Upozorenje SAD-a vezano uz ekstremiste s uporištem u Pakistanu šteti suradnji dvaju saveznika u borbi protiv terorizma, priopćilo je u četvrtak pakistansko ministarstvo vanjskih poslova

'Mišljenja smo da te primjedbe nisu u skladu s okvirom suradnje koji postoji između dvije zemlje', kazala je glasnogovornica ministarstva Tehmina Janjua aludirajući na opaske američkog ministra obrane Leona Panette.

Panetta je, naime, od Pakistana zatražio da se suprotstavi mreži Hakani, pridruženoj talibanima, koju smatra odgovornom za spektakularni napad uperen u utorak na glavni stožer NATO-a i američko veleposlanstvo u Kabulu.

'Redovito zahtijevamo od Pakistanaca da iskoriste svoj utjecaj kako bi se izbjegao ovaj tip napada mreže Hakani, ali smo na tom području postigli vrlo mali napredak', kazao je Panetta, dodavši da SAD neće 'dopustiti da se ovaj tip napada ponovi'. Ponovo je istaknuo da mreža Hakani djeluje iz Pakistana, no pakistanski dužnosnici tvrde da nema dokaza o takvim prekograničnim operacijama.

Skupina napadača u utorak i srijedu je tijekom 19 sati u Kabulu izvela niz spektakularnih napada posebno usmjerenih na glavni stožer NATO-a i američko veleposlanstvo pri čemu je najmanje 15 osoba izgubilo život, a 77 je ranjeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još