DISKRIMINACIJA I MRŽNJA

Unuke užasnute bakom Jackie Kennedy

15.09.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Kćerka bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedya, Caroline Kennedy izjavila je u srijedu da su joj kćeri 'užasnute' staromodnim pogledima na ulogu žena koje je Jacqueline Kennedy Onassis postumno iznijela u intervjuima objavljenim u srijedu

U intervjuima iz 1964. s Arthurom Schlesingerom Jr., pomoćnikom i piscem govora njezina supruga, mlada udovica brak opisuje kao 'užasno viktorijanski ili azijski odnos' te kaže kako je mišljenja dobivala od svog muža, predsjednika Johna F. Kennedya.

ABC News izvješćuje kako je bivša prva dama Schlesingeru također dala svoj pogled na položaj žena u politici u to vrijeme.

'Mislim da žene nikada ne bi trebale biti u politici. Mi jednostavno tamo ne pristajemo', rekla je na audio zapisima, prema ABC-u.

Caroline Kennedy izjavila je u srijedu emisiji ABC-a 'Good Morning America' da su joj dvije kćeri bile 'apsolutno zgrožene' kada su slušale taj dio snimke.

Rekla je da su pitale: 'Je li stvarno tako mislila?'.

No, Caroline Kennedy je rekla da su audio-zapisi 'samo snimka svijeta kojega jedva prepoznajemo'.

Audio snimke objavljene su u srijedu, zajedno s knjigom 'Jacqueline Kennedy: Povijesni razgovori o životu s Johnom F. Kennedyjem'.