Svijet PREDUGI PODNESCI

Gotovinina obrana i tužiteljstvo ratuju zbog duljine podnesaka

Haaško tužiteljstvo u odgovoru na zahtjev obrane generala Ante Gotovine za odbacivanjem tužiteljskih odgovora na žalbu dvojice hrvatskih generala zbog povreda pravila o duljini podnesaka tvrdi da je zahtjev neutemeljen te traži njegovo odbacivanje, no obrana generala Gotovine ustrajava na svom tumačenju te i dalje traži odbacivanje tužiteljskih podnesaka

Tužiteljstvo u odgovoru na zahtjev Gotovinine obrane objašnjava kako odobrena duljina podnesaka važi za svaki podnesak pojedinačno te smatra izračun obrane generala Gotovine netočnim dok obrana generala Gotovina u odgovoru na tu tvrdnju poručuje da su pravila Haaškoga suda u tom pogledu potpuno jasna.

Prema Gotovininoj obrani tužiteljski podnesci premašuju dozvoljeni broj riječi od 50 tisuća za daljnih gotovo 30 tisuća riječi.

'Jedini odgovarajući lijek je da Žalbeno vijeće ukine oba tužiteljska podneska zbog toga što nisu poštivali upute o podnescima i odluku žalbenoga vijeća', navodi se u podnesku obrane generala Gotovine koji je Haaški sud objavio u srijedu.

Tužiteljstvo je svoje odgovore na žalbe generala Gotovine i Mladena Markača podnijelo u povjerljivom obliku posljednjeg dana roka 12. rujna.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.

Haaški sud zakazao je statusnu konferenciju u predmetu 'Gotovina-Markač' za 29. rujna, jer su se do tada trebali podnijeti svi podnesci u postupku žalbe na prvostupanjsku presudu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još