PRIVEDENI I POLICAJCI

Masovna uhićenja zbog šverca cigareta u BiH

14.09.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Dvadeset i jedna osoba, među kojima je i nekoliko policajaca, uhićena je u srijedu na području istočne Hercegovine u velikoj akciji čiji je cilj sprječavanje ilegalnog uvoza u Bosnu i Hercegovinu, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH

Kako se navodi u priopćenju objavljenom u Sarajevu, tijekom ove policijske akcije, koja se vodi po nalogu bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva, uhićeno je i nekoliko pripadnika Granične policije BiH te Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), krovne policijske agencije u toj državi.

Svi uhićeni sumnjiče se da su sudjelovali u organiziranom kriminalu odnosno krijumčarenju visokotarifnih roba iz Crne Gore u BiH.

Veliki broj policajaca angažiranih u operaciji pretražio je više različitih lokacija i to na području Trebinja, Bileće, Berkovića i još nekih istočnohercegovačkih općina.

Prema do sada prikupljenim dokazima osumnjičeni su se tijekom dužeg vremenskog razdoblja uglavnom bavili krijumčarenjem cigareta čime je proračun Bosne i Hercegovine oštećen za višemilijunske iznose.

U okviru akcije u kojoj je sudjelovala i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) uhićena su tri granična policajca, jedan pripadnika SIPA-e te carinik.

U istrazi su aktivno sudjelovala i policijska i pravosudna tijela Crne Gore.