Svijet OTVOREN U LONDONU

Pogledajte najveći trgovački centar u Europi!

S više od tristo trgovina, 70 restorana i kockarnicom, najveći trgovački centar u Europi otvorio je u utorak svoja vrata u radničkoj četvrti na istoku Londona, na nekoliko koraka od Olimpijskog parka za igre 2012.

Stotine ljudi stajale su u redu u utorak ujutro čekajući otvaranje 'Westfield Stratford Cityja', u kojemu su i tri hotela te mulitipleks kino. Danas se očekuje stotinjak tisuća ljudi.

Australski vlasnici ovog trgovačkog kompleksa čija je gradnja stajala 1,45 milijarda funta (12,6 milijarda kuna) su optimisti, usprkos gospodarskoj stagnaciji.

Pozivaju se na uspjeh prvog trgovačkog centra Westfielda, na zapadu britanske prijestolnice koji je do nastanka njegova blizanca na istoku Londona bio najveći trgovački kompleks u Europi.

Novi trgovački centar je na strateškom mjestu, budući da će njime morati proći svi turisti koji budu htjeli posjetiti olimpijski centar.

U četvrti s velikim brojem nezaposlenih, ova će supertrgovina omogućiti otvaranje 10.000 radnih mjesta, a gradski vijećnici računaju da će pozitivno djelovati na život ovog dijela grada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još