TEŠKO RANJENI STANARI

Eksplozija bombe u zgradi u Novom Beogradu

13.09.2011 u 10:35

Bionic
Reading

U stravičnoj eksploziji bombe u zgradi u Ulici Otona Župančiča u Novom Beogradu sinoć oko 22.20 sati teško su ozlijeđeni Kotoranin D. Đ. (29) i njegova djevojka N. G. (30), a lakše ozljede zadobila je Lj. J. (68) koja se zatekla na klupi ispred zgrade. Mladić i djevojka u svjesnom stanju prevezeni su u KBC Bežanijska kosa, gdje im je pružena pomoć

'Eksplozija je uzdrmala cijelu zgradu. Čuo sam jauke iz prizemlja, a kad sam sišao do ulaza zatekao sam stravičan prizor. Hodnik je bio sav u krvi, a na podu kod poštanskih sandučića ležao je mladić čija je lijeva potkoljenica bila gotovo raznesena, dok je kod ulaznih vrata bila djevojka kojoj je desno stopalo bilo otkinuto', rekao je S. M. (49), susjed koji je prvi stigao do ozlijeđenih, piše beogradski Blic.

Zapanjilo ga je što su oboje bili pri svijesti, a djevojka je telefonirala ocu i pričala mu što se dogodilo.

Glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura izjavila je za B92 da je mladić zadobio otvoreni prijelom lijeve potkoljenice, razderotine desne pete, ogrebotine i oguljotine od stakla po rukama, nogama i trbuhu.

'Najteže je ozlijeđena djevojka, koja ima razderotine desne šake, ozljedu desne butine, opekotine po ekstremitetima. Ozlijeđena su joj oba stopala, od kojih je desno smrskano', dodala je Macura, a B92 jutros doznaje da je stopalo djevojke amputirano.

Koliko je eksplozija bila snažna, svjedoče komadi stakla rasuti i do 50 metara na sve strane ispred zgrade. Ozlijeđena je i Lj. J. (68), koja je sjedila na klupi ispred ulaza. Ona je zadobila opekline te rane od gelera po rukama i potkoljenicama.

Snažna detonacija oštetila je i vozila parkirana ispred peterokatnice, kao i prozore na zgradi, a prema riječima prolaznika, čula se čak do šoping centra Fontana udaljenog skoro kilometar. Velik broj stanara susjednih zgrada okupio se ubrzo nakon eksplozije pred zgradom.

Mladić D. Đ. i njegova djevojka žive u unajmljenom stanu na četvrtom katu, a prema neslužbenim informacijama, nepoznata osoba podmetnula je eksplozivnu napravu u koš za smeće koju je zatim aktivirala u trenutku kad su njih dvoje ulazili u zgradu.

Svjedoci su vidjeli mladića od oko 25 godina, u tamnoj odjeći, kako bježi prema Zemunu. Motiv napada za sada nije poznat, a policija je obavila očevid i traga za počiniteljem.