PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA PROGOVORIO

'Ubojstvo Đinđića za mene je bilo kao i svako drugo ubojstvo!'

12.09.2011 u 18:04

Bionic
Reading

Pripadnik Zemunskog klana, Miloš Simović, priznao je danas da je sudjelovao u ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića u ožujku 2003. godine, javlja Beta. Rekao je da je ubojstvo premijera za njega bilo kao i svako drugo ubojstvo, jer sa 23 godine nije znao što je to rušenje ustavnog poretka. Dodao je da on, njegov brat i Milorad Ulemek Legija, znaju čitavu političku pozadinu Đinđićeva ubojstva, no za sada je odbio otkriti karte

'Samo mi znamo tko stoji iza toga, ali o tome ne mogu govoriti da ne ugrozim vlastitu sigurnost. O tome ću govoriti u posebnom postupku za koji sam uvjeren da će uskoro početi. O ubojstvu Đinđića sam razgovarao s Tužiteljstvom i sada je na njima da se suoče s istinom', rekao je danas Simović na ponovljenom suđenju za ubojstvo Zorana Đinđića

Dodao je da je, osim njemu, njegovom bratu Aleksandru i Miloradu Ulemeku Legiji, politička pozadina ubojstva premijera bila poznata i vođama klana, Dušanu Spasojeviću i Miletu Lukoviću, koji su ubijenim u sukobu s policijom.

Simović je rekao da je u akciji ubojstva Đinđića zadatke dobivao od Dušana Spasojevića. Dodao je da je njegova uloga bila pratiti kretanje premijera te o tome izvještavati Spasojevića, kao i da bude glasonoša između šefova klana i 'još nekih ljudi'.

'Tada sam imao 23 godine, a sada imam 32. Ubojstvo Đinđića za mene je bilo kao i svako drugo ubojstvo. Tada nisam ni znao što je Ustav, niti rušenje ustavnog poretka. Trgovao sam naftom i krao automobile. Živio sam neki svoj život', rekao je Simović. Izrazio je sućut obitelji Đinđić istaknuvši da riječima na može opisati koliko mu je žao što je sudjelovao u tom nemilom događaju.

ZATAŠKAVANJE?

Simović je istaknuo da 'pouzdano zna' da je bilo 'političke opstrukcije kako bi se obustavila istraga o ubojstvu Đinđića'. Optuženi je rekao da ne želi odgovarati na pitanja suda, odvjetnika i tužiteljstva te je zatražio sučeljavanje sa svjedocima pokajnicima u kojemu bi, kako je izjavio, objasnio što se dogodilo.

'Tražim sučeljavanje sa svjedokom pokajnikom Dejanom Milenkovićem Bagzijem i Ljubišom Buhom Čumetom, kao i s ostalim optuženima koji su me teretili u procesu', rekao je Simović. On je u prvom postupku, kada mu je suđeno u odsutnosti, osuđen na 30 godina zatvora. Postupak protiv njega i Sretka Kalinića sada se ponavlja jer su obojica u međuvremenu uhićeni.