Svijet U SAD-U

Konzumacija 'trave' u porastu, pada upotreba metamfetamina

Marihuana je sve češća među mladima u Sjedinjenim Državama, a smanjuje se upotreba metamfetamina, objavljeno je u nacionalnoj studiji o upotrebi droge

Ukupno 8,9 posto američke populacije, odnosno 22,6 milijuna Amerikanaca starijih od 12 godina konzumiralo je 2010. zabranjene droge, a 2009. bilo ih je 8,7 posto te osam posto 2008.

Čini se da upotreba marihuane potiče to povećanje. Otprilike 17,4 milijuna Amerikanaca, odnosno 6,9 posto stanovništva, kaže da je 2010. konzumiralo marihuanu, što je znatan porast u odnosu na 2007. kad je marihuanu konzumiralo 14,4 milijuna ljudi, odnosno 5,8 posto stanovnika.

Gil Kerlikowske, direktor Ureda za nacionalnu politiku kontrole droge, kaže kako je to povećanje osobito vidljivo u saveznim državama u kojima je legalizirana medicinska upotreba marihuane.

'Istraživanje pokazuje potencijalnu povezanost između državnih zakona koji dopuštaju pristup medicinskoj marihuani za pušenje i većoj stopi konzumiranja marihuane', kaže se u njegovu priopćenju.

Istodobno, ustanovljeno je studijom, pada upotreba metamfetamina. Broj osoba koje konzumiraju metamfetamin prepolovio se između 2006. i 2010. Smanjila se i upotreba kokaina te stopa mladih koji piju i puše.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još