Svijet 194. ČLANICA

Palestinci u UN-u poveli kampanju za svoju državu

Palestinci su u četvrtak poveli kampanju da bi poduprli zahtjev za ulazak Palestine u Ujedinjene narode, pozivajući glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona da im pruži potporu

Kampanja pod nazivom Nacionalna kampanja za Palestinu, 194. državu (UN ima 193 članice) organizira se uoči službenog zahtjeva koji predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas treba 20. rujna podnijeti UN-ovu glavnom tajniku.

U Ramalahu, sjedištu Palestinske samouprave, stotinjak Palestinaca se u povorci prošetalo do UN-ova sjedišta noseći zastave i transparente.

Organizatori marša su predali pismo u kojemu traže pomoć od Ban Ki-moona da bi UN primio palestinsku državu u članstvo.

'Primanje države Palestine u UN važan je korak prema završetku (izraelske) okupacije, prema palestinskoj neovisnosti i pravednom i globalnom miru na Bliskom istoku', po preslici palestinskog pisma koju je dobila francuska novinska agencija AFP.

'Nadamo se da ćete se prikloniti međunarodnom konsenzusu i poduprijeti palestinski zahtjev za priznanje s kojim se predugo otezalo', dodaje se u pismu koje će glavnom tajniku predati direktor UN-ova ureda u Ramalahu Pascal Soto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još