U SRBIJI

Ubojstvo u Zemunu u mafijaškom stilu

08.09.2011 u 14:18

Bionic
Reading

U napadu na automobil u beogradskom naselju Zemun u noći sa srijede na četvrtak pucnjima iz automatskog oružja ubijena su dvojica muškaraca, izvještavaju beogradski mediji navodeći da je riječ o ubojstvu izvedenom u mafijaškom stilu

Medijska izvješća navode da je na Mercedes novosadskih oznaka, u kojem su se nalazili ubijeni, prilikom zaustavljanja na semaforu ispaljeno oko 20 hitaca iz oružja s prigušivačima, nakon čega se vozilo s ubijenima nastavilo kretati te izazvalo dva sudara u kojem su lakše ozlijeđeni trudnica i maloljetno dijete. Oboje su, dodaje se, potom prevezeni u bolnicu u Zemunu i njihovo stanje je stabilno.

Ubijeni su Danilo Radonjić (62) iz Bara i Dženan Ramović (34) iz Podgorice. Kako je za B92 izjavio ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović, Radonjić je 'odavno poznat srbijanskoj policiji' i ima prijavu boravka u Beogradu, a samo ubojstvo nije 'ni obično ni slučajno'.

'Ne želimo da se na beogradske ulice ponovo vraća krv i neke godine koje su daleko iza nas. Građani se moraju osjećati sigurnima i mi smo im dužni to osigurati', rekao je Veljović.

Dnevnik Blic piše da je Radonjić kontroverzni biznismen iz Crne Gore, odakle je i njegov vozač Ramović, te da se pretpostavlja da njih dvojica pripadaju kriminalnoj skupini koja je od ranije u sukobu s Lukom Bojovićem, kojeg se spominje kao jednog od vodećih ljudi srbijanskog podzemlja, kao i da je ovo samo još jedan u nizu njihovih obračuna. Slobodan Radonjić, sin ubijenog Danila, nestao je još 2009. godine, a policija sumnja da je ubijen te da je u to ubojstvo umiješan Bojović, navodi list.