MARIO BALOTELLI

Napadač Manchester Cityja povezan s napuljskom mafijom?

08.09.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Istražitelji za borbu protiv mafije u Italiji žele razgovarati s napadačem Manchester Cityja Marijem Balotellijem zbog njegovog posjeta mafiji u Napulju, javlja BBC

Tužitelji kažu da žele obaviti razgovor s napadačem Manchester Cityja Marijem Balotellijem zbog kontakata koje je možda nesvjesno imao s napuljskom mafijom Camorrom prošle godine.

Taj potez je dio šire istrage o pranju novca.

Time se ne misli da je Balotelli počinio bilo koje kazneno djelo. On kaže da je opušten i da će odgovoriti na sva pitanja.

Istražitelji su došli do Balotellija nakon što je fotografiran u društvu nekoliko poznatih mafijaša iz Camorre tijekom njegova posjeta jednom od najnerazvijenijih dijelova Napulja poznatog po kriminalu i nasilju.

Ranije ovog tjedna Balotelli je dočekan kao heroj kada je posjetio zatvor u Firenci s ostalim članovima talijanske momčadi.

Rođen je u Italiji, biološki roditelji su mu iz Gane, a posvojila ga je talijanska obitelj. Jedan je od rijetkih crnih igrača koji je odjenuo poznati plavi dres talijanske reprezentacije.

Tijekom svoje karijere u Italiji često je bio meta rasističkih vrijeđanja pojedinih navijača.

Nije prvi nogometaš koji se druži s mafijom.

Uvjerljivo najveći igrač od svih, Argentinac Diego Maradona bio je dobro poznat po svojim bliskim odnosima s više kumova Camorre 1980-ih, u vrijeme kada je igrao za Napoli, piše BBC.