Svijet ZABRANJEN OGLAS

Isus promovirao 'čuda' za kupce mobitela

Britanska agencija za oglašivačke standarde (ASA) zabranila je bogohulnu reklamu za mobitele koja prikazuje Isusa Krista nakon što je primila stotinu poziva ogorčenih građana koji se tuže da oglas 'ismijava i omalovažava' kršćansku vjeru

Telefonski operator Phones4U pokrenuo je u travnju oglašivačku kampanju u britanskim tiskovnim medijima u kojoj karikatura Isusa Krista, namigujući s podignutim palcem, promovira 'čudesne' uskršnje prigode za kupce mobitela Samsung Android.

Agencija za oglašivačke standarde zabilježila je 98 tužbi građana koji drže da su oglasi – dvije slične verzije objavljene u nacionalnim tiskovinama – uvredljivi te da je korištenje termina 'čudesno', osobito za vrijeme Uskrsa, u ovom slučaju sasvim neprihvatljivo za kršćane.

Tvrtka Phones4U, poznata po osebujnom načinu oglašavanja, odgovorila je da je nastojala reflektirati 'bezbrižan, pozitivan i suvremen imidž kršćanstva, povezan s uskršnjim vikendom'.

ASA je zaključila da prikaz i tekst oglasa 'ostavljaju dojam ismijavanja i omalovažavanja kršćanskih uvjerenja', predstavljaju 'nepoštivanje' kršćanstva i potencijalno ozbiljan delikt, zbog čega je donesena odluka o zabrani daljnjeg oglašavanja.

Phones4U poručuje da razumije reakciju javnosti i žali zbog nanesene uvrede te ne planira nikakve slične kampanje u budućnosti. Svim uvrijeđenim građanima, poručila je tvrtka, poslat će pismo isprike.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još