BERLUSCONI NA ASPIRINIMA

'Gospodarska kriza je gripa koja je stigla iz SAD-a'

25.03.2009 u 13:46

Bionic
Reading

Talijanski premijer Silvio Berlusconi, prilikom puštanja u promet ultra brzog vlaka zvanog Crvena strijela, naglasio je kako je gospodarska kriza 'virus koji je stigao iz SAD-a'

Odjeven poput željezničara, Berlusconi je u utorak pustio u promet novi vlak koji će povezivati Rim i Milano. Pozirajući na mjestu strojovođe, Berlusconi je rekao da će Italija uskoro izići iz krize zahvaljujući 'zdravim bankama' i niskom dugu po glavi stanovnika.

Pozvao je svoje sunarodnjake da naporno rade kako bi se Italija izvukla iz krize za koju krivi SAD. 'Ta američka gripa, taj virus koji je stigao iz Amerike, napala je zdravo tijelo. Mi se svi trudimo preboljeti je uz pomoć aspirina', slikovito se izrazio Berlusconi. 'Lakše je upravljati vlakom, nego državom', rekao je talijanski premijer te dodao da se nekoliko godina nije vozio vlakom.

Berlusconijeva vlada najavila je plan za otvaranje novih radnih mjesta, kao i gradnju dugo najavljivanog mosta između talijanskog kopna i Sicilije. Medijski mogul Berlusconi drugi je najbogatiji čovjek u Italiji. Medije je optužio da su prenapuhali i preuveličali stvarni utjecaj gospodarske krize te pozvao Talijane da nastave raditi kao da se ništa nije dogodilo, piše Reuters.