Svijet OPET NAPETO NA KOSOVU

KFOR blokirao cestu, mještani postavili barikade

Samo mjesec dana nakon puškaranja na granicama Kosova, na sjeveru te države opet je napeto, dok srbijanski mediji javljaju i o eksploziji i puškaranju

Noć je na sjeveru Kosova prošla mirno, no mještani Izvora i Banjske cijelo vrijeme su dežurali na barikadama postavljenim na dionicama koje povezuju sjever Kosova i Metohije s Novim Pazarom. Građani su tako odgovorili na akciju KFOR-a, odnosno američkih i marokanskih vojnika koji su jučer postavili blokadu kod mjesta Izvore, onemogućivši prolazak cisternama sa naftom, kamionima s drvima i oko 20 automobila iz pravca Novog Pazara.

Nakon toga svoje su barikade postavili i mještani, a načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da su ljudi odlučni i dosljedni u zahtjevu da se ne dozvoli blokada od strane KFOR-a na administrativnim prijelazima s centralnom Srbijom.

'Narodu je više nego jasno koja je uloga i zadatak KFOR-a. Mislim da se u ovom trenutku KFOR treba vratiti svom izvornom mandatu - osiguravanju mira i sigurnosti za sve građane na ovim prostorima, a ne da provodi i realizira odluke Prištine', rekao je Nedeljković.

No, osim blokada i barikada, srbijanski mediji javili su i o jakoj detonaciji koja se malo prije ponoći čula u Zubinom Potoku. Osim eksplozije čuo se i rafal iz automatskog oružja, ali za sada nije poznata lokacija na kojoj je došlo do eksplozije i nema informacija da je netko ozlijeđen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još