NEZAMISLIVO

Gay časopis stiže u baze američke vojske

03.09.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Američki časopis za homoseksualce objavit će posebno izdanje koje će se dijeliti u američkim vojnim bazama u povodu konačnog ukidanja tabua homoseksualnosti u američkoj vojsci

Časopis 'OutServe' će 20. rujna izdati svoje posebno izdanje u kojemu će stotinjak američkih vojnika otvoreno objaviti svoju seksualnu orijentaciju, stoji na internetskim stranicama časopisa te se ocjenjuje da je riječ o gotovo 'nezamislivom trenutku u povijesti američke vojske'.

'Gay populacija, lezbijke i biseksualci dosad su morali skrivati svoj pravi identitet', podsjeća se u časopisu.

Zapovjedništva američkih kopnenih i zračnih vojnih snaga dopustile su podaju časopisa u svojim vojnim bazama, rekao je jedan visoki vojni dužnosnik želeći ostati anoniman.

Američki predsjednik Barack Obama objavio je prošli mjesec da se 20. rujna, nakon 18 godina primjene, definitivno prekida s politikom 'ne pitaj, ne govori' prema homoseksualcima u vojsci.

No neki članovi Kongresa, osobito republikanci te visoko pozicionirani vojni zapovjednici, poput zapovjednika američkih marinaca, generala Jamesa Amosa, izrazili su strahovanje da bi ovaj potez mogao naškoditi učinkovitosti vojnika u borbama.