Svijet NESREĆA U ČILEU

Zrakoplov pronađen u moru, poginula 21 osoba?

Zrakoplov čileanskog ratnog zrakoplovstva u kojemu je bila 21 osoba i koji je nestao u petak u blizini otočja Juan Fernandez u južnom Pacifiku, prema navodima mjesnih vlasti pronađen je u moru

Kako javljaju agencije, prenoseći informacije čileanskih medija, zrakoplov tipa Casa 212, na letu iz čileanskog glavnog grada na otočje Juan Fernandez koje se nalazi oko 670 kilometara od obale, nestao je u petak.

Čileanski ministar obrane Andres Allamand izjavio je da je zrakoplov dvaput pokušao sletjeti u mjesnu zračnu luku prije nego što je nestao a radijska komunikacija s njime prekinuta. Prema njegovim riječima, mrak otežava potragu na nestalom letjelicom.

'Vojne snage u zraku i na moru pokrenule su potragu', priopćila je vojska.

Predstavnik mjesnih vlasti Leopoldo Gonzalez u međuvremenu je izjavio za državnu televiziju TVN da je olupina zrakoplova pronađena u moru oko kilometar od sletne staze, zajedno sa stvarima koje su pripadale putnicima.

Prema navodima televizije, u zrakoplovu je bilo troje članova posade i 18 putnika. Među putnicima je bilo i petoro zaposlenika televizije, a jedan od njih popularni televizijski voditelj Felipe Camiroaga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još