UVAŽEN ZAHTJEV TUŽITELJSTVA

Statusna konferencija 'Gotovina-Markač' 29. rujna

01.09.2011 u 14:35

Bionic
Reading

Haški je sud u četvrtak prihvatio zahtjev tužiteljstva za odgodom statusne konferencije u predmetu 'Gotovina-Markač' i kao novi datum njezina održavanja odredio je 29. rujna, objavio je Haški sud

Haško tužiteljstvo, nakon što je prvotno sazvana statusna konferencija u predmetu 'Gotovina-Markač' za 12. rujna, zatražilo je njezinu odgodu do podnošenja svih podnesaka u postupku žalbe na prvostupanjsku presudu.

Podsjećajući da do 12. rujna tužiteljstvo mora podnijeti odgovor na žalbu dvojice hrvatskih generala na prvostupanjsku presudu te da nakon toga, prema pravilima o postupku i dokazima, teče rok od 15 dana za odgovor obrane, tužitelji su predložili da se statusna konferencija održi tek nakon toga - najranije 28. rujna.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača nisu se protivile tome prijedlogu pa je predraspravni sudac Theodor Meron odredio kao novi datum održavanja statusne konferencije 29. rujna.

Obrane generala Gotovine i Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.