Svijet JOSIPOVIĆ SUNARODNJACIMA U SRBIJI

'Na popisu stanovništva izjasnite se kao Hrvati'

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Šidu da su normalni usponi i padovi u odnosima Srbije i Hrvatske i zato neprestano treba inzistirati na poboljšanju međusobnih odnosa

'Zločine iz prošlosti ne smijemo zaboraviti. Zato postoje sudovi. Na nama koji vodimo politiku je da gradimo mostove prijateljstva', rekao je Josipović, prenosi Pressonline.rs.

Poručio je i da svim izbjeglicama, i u Srbiji i u Hrvatskoj, treba omogućiti da se vrate u svoje domove i pozvao građane hrvatske nacionalnosti da se na predstojećem popisu stanovništva u Srbiji slobodno izjasne kao Hrvati.

'Očuvajte svoj nacionalni identitet, budite ponosni na svoje hrvatstvo i budite lojalni građani države Srbije', rekao je.

Josipović se u Crkvenoj kući u Šidu sastao s predstavnicima lokalnih vlasti i hrvatskih udruga, a prethodno je posjetio srijemsko selo Kukujevci gdje je razgovarao i s predstavnicima katoličke crkve i udruženja izbjeglica. Iz Kukujevaca su početkom rata Hrvati etnički očišćeni, zbog čega se u Haagu sudi Vojislavu Šešelju, predsjedniku Srpske radikalne stranke iz koje su izrasle brojne srpske paravojne formacije.

Josipović će popodne u Beogradu razgovarati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još