Svijet NEUNIŠTIVI AKADEMIK

Dobrica Ćosić za podjelu Kosova

  • Autor: tportal.hr
  • 25.3.2009 11:17:10
  • 25.3.2009 10:06:36

Akademik Dobrica Ćosić izjavio je da Srbija treba nastupiti s realističnim prijedlozima za sporazum s Albancima i zauzeo se za podjelu Kosova

'Samo dogovor između Srba i Albanaca može dovesti do suradnje dvaju naroda u budućnosti', rekao je Ćosić na predstavljanju svoje knjige 'Vrijeme zmija' o NATO-ovom bombardiranju Jugoslavije, održanom u utorak navečer na Kolarčevom sveučilištu u Beogradu.

On smatra da prilikom željene podjele Kosova treba voditi računa o srpskim manastirima i enklavama u toj državi, donosi RTS.

'Srpski manastiri na Kosovu trebali bi dobiti status koji imaju pravoslavni manastiri u Grčkoj na planini Atos', smatra Ćosić.

Poznati zagovornik velike Srbije je ocijenio da je rat protiv Savezne Republike Jugoslavije vođen 's ciljem da se za Albance vojno osvoji Kosovo i da se dovrši razaranje Jugoslavije'.

Navodeći da Srbija treba riješiti nacionalnu, državnu i ekonomsku krizu, Ćosić je zapitao mogu li današnje generacije u Srbiji sve to podnijeti.

'Treba spasiti što se spasti može, što prije osloboditi Srbiju Kosova, kako bi mlada pokoljenja mogla živjeti u Srbiji koju više nitko neće moći dijeliti i ponižavati', rekao je on.

Knjiga 'Vrijeme zmija' predstavlja Ćosićeve dnevničke zapise od 21. ožujka 1999. do 1. siječnja 2000. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još