Svijet POČINITELJI NEPOZNATI

U hakerskom napadu srušene stranice WikiLeaksa

Internetske stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu u utorak, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više od 100 tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava diljem svijeta

'WikiLeaks.org je meta kompjuterskog napada', objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se povjerljivi dokumenti mogu skinuti s 'pričuvnih' internetskih stranica na adresi 'cablegatesearch.net'.

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Zasad nije poznato tko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 tisuća dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava širom svijeta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 tisuća, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je dosad objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovjek te organizacije, Australac Julian Assange. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još